ANBRU

N

Interim Management

Iedere organisatie krijgt weleens te maken met  één van de onderstaande situaties.

· Een senior manager neemt ontslag en u heeft niet direct een opvolger klaar staan. Om de ontstane situatie op te lossen neemt u zelf (een deel van) de werkzaamheden en verantwoordelijkheden op u of delegeert deze aan een of meerdere andere personen die daar eigenlijk geen tijd voor hebben of niet geschikt voor zijn.

· Een senior manager valt tijdelijk uit wegens ziekte, zwangerschaps– of ander verlof en u heeft binnen uw organisatie geen managers die de functie kunnen waarnemen of die daar de tijd voor kunnen vrij maken.

· Een senior manager krijgt intern een andere functie en moet daar eigenlijk direct fulltime mee aan de slag. Toch wordt aan hem/haar gevraagd om de oude functie er bij te blijven doen zolang er geen opvolger is.

De kans is groot dat in de hierboven beschreven situaties onrust en stress in uw organisatie zal ontstaan. Managers kunnen als gevolg hiervan overbelast raken en medewerkers missen veelal aansturing, ondersteuning en een klankbord. Het gevolg is vaak dat de kwaliteit en het resultaat van de werkzaamheden afneemt en dat voorgenomen actieplannen nog even op de plank blijven liggen tot er een nieuwe kapitein aan het roer plaatsneemt.

Wij kunnen u wellicht in bovenstaande situaties een helpende hand bieden:

· Wij kunnen tijdelijk de vrijgekomen functie waarnemen zodat de organisatie goed door kan draaien.

· Wij kunnen tijdelijk een of meerdere individuen of teams begeleiden en ondersteunen tijdens de afwezigheid van een manager. Op die manier voelen medewerkers/leidinggevenden wiens manager niet meer aanwezig is, zich mentaal gesteund en gehoord en wordt onrust voor een groot deel voorkomen. Deze oplossing kan bijvoorbeeld worden gekozen bij het vertrek van een regiomanager of een storemanager. We kijken naar de behoefte aan ondersteuning bij de betrokken mensen en spreken op basis daarvan met u een aantal dagdelen af dat wij “inspringen” in uw organisatie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van interim management, neem dan vrijblijvend contact met ons op